Lički glagoljični tekstovi kao izvor za hrvatsku jezičnu povijest - Damjanović, Stjepan (Array, 2003)
Lika i Krbava su u 14. i 15. stoljeću važan prostor glagoljaškoga djelovanja i tekstovi koji su nam ostali izvrsni su predlošci za proučavanje hrvatske jezične povijesti. Ti tekstovi nude puno podataka, a važnost im uvećava činjenica da su nastali na prijelaznom području koje je vezivalo hrvatsku obalu i hrvatski sjeverozapad.