Kratka priča devedesetih - Bagić, Krešimir (2002)
Devedesete godine u hrvatskoj prozi obilježene su prevlašću kratke priče. Glavni 'lik' novih proznih minimalista je stvarnost i njezine evidencije. U devedesetima dominira model kritičkoga mimetizma, a uz njega se javljaju eskapistička i interdiskurzivna proza.
Projekt MZOS
HRV