Figure ponavljanja v pesništvu Miroslava Mićanovića - Bagić, Krešimir (Array, 2003)
Pesniški izraz Miroslava Mićanovića zaznamujejo različne vrste ponavljanja (besedno, sintaktično, ritmično...). Pesnik se pri oblikovanju figur ponavljanja najpogosteje zateka k poetiki naštevanja (ki omoguča podvajanje in variranje osnovne misli, emocije ili diskurzivnog položaja) in asociativnega spajanja in pretoka oddaljenih senzacij. V prispevku so predstavljene in opisane prevladujoče figure ponavljanja, na temelju le-teh pa je določen Mićanovićev lirski izraz.