Pjesnički naraštaj devedesetih - Bagić, Krešimir (Array, 2003)
Članak nudi opis i interpretaciju hrvatskih pjesničkih poetika koje su začete u zadnjem desetljeću 20. stoljeća. Uporišne točke diskurzivnih praksi najmlađih hrvatskih pjesnika su: narcističko osamljivanje subjekta, stilizirano 'prepisivanje' svakodnevnih prizora, intertekstualna i intermedijalna gestualnost, žanrovska mimikričnost i kolokvijalizacija lirskog idioma. Svako od spomenutih obilježja opisano je i ilustrirano stihovima iz opusa reprezentativnih autora.