Pogovor 'Odrazu u bijelom' Darka Desnice - Bagić, Krešimir (Array, 2002)
Darko Desnica je u knjizi kratkih priča 'Odraz u bijelom' strast prema fabuliranju posve zamijenio strašću prema angažiranom fotografskom bilježenju situacija. To je njegovu inačicu kratke priče vidno približilo pjesmi u prozi. Sažetost izlaganja, semantička gustoća, iznimno afektivan govornik, ritmizirana rečenica i stalno nagnuće prema figurativnom jeziku (simbolima, metaforama, aluzijama, poetskim slikama) ključne su karakteristike tekstova njegove knjige.