Matoševski o Matošu - Bagić, Krešimir (2002)
Autor je pretisak Häuslerovih 'Uspomena na A. G. Matoša' uzeo kao simptom njegova odnosa spram najvažnijeg hrvatskog literarnog modernista i kao primjer književnog rukopisa koji stilističku snagu crpe upravo iz rukopisa pisca čije lik i djelo evocira.
Projekt MZOS
HRV