Putevi i raskršća, prioriteti i perspektive u istraživanju etničkih zajednica sjeverozapadnog Ilirika tijekom prapovijesti i antike - Olujić, Boris (Array, 2004)
U povijesnim i arheološkim istraživanjima etničkih zajednica sjeverozapadnog Ilirika danas se nalazimo na prekretnici. Stoga je ovaj tekst posvećen prioritetima u odabiru istraživačkih tema i pristupa. Upravo nedostatak promišljanja puteva kojima idemo u našim istraživanjima, uzrokuje i stanovitu krizu u kojoj se naša struka nalazi.