Zvonimir Remeta - pisac u sjeni zaborava - Nemec, Krešimir (Array, 2004)
U tekstu se analizira pripovjedački opus Zvonimira Remete, danas gotovo zaboravljenog pisca. Autor je triju romana koji su u vrijeme izlaska, četrdesetih godina 20. stoljeća, od strane kritike bili pozdravljeni kao istinski kulturni događaji. Analiza romana pokazuje da je Remetin glas u proznoj produkciji toga vremena osebujan i stilski prepoznatljiv i da ovoga pisca treba vratiti u normalne recepcijske tijekove.