Idee niepodległościowe wśród Chorwatów do I wojny światowej (1860-1914) - Agičić, Damir (Array, 2003)
Autor navodi glavne značajke političkog života u banskoj Hrvatskoj i razmatra odnos između jugoslavenske i hrvatske ideje u drugoj polovici 19. i na početku 20. stoljeća.