Pedesete: slikarstvo, skulptura - Maković, Zvonko (Array, 2004)
Rad donosi pregled glavnih kretanja u slikarstvu i skulpturi u Hrvatskoj pedesetih godina 20. stoljeća, od socijalističkog realizma na prijelazu u pedesete, preko apstraktnih tendencija, enformela, geometrijske apstrakcije do pojave naznaka Nove umjetničke prakse (Grupa Gorgona).