Narodni kapitalizam protiv narodnih demokracija. Američki super-market na Zagrebačkom velesajmu 1957. godine - Jakovina, Tvrtko (Array, 2003)
Autor pokazuje kako je Zagrebački velesajam 1957. bio bojište između dva hladnoratovska suparnika - SAD i SSSR, te kakve su bile gospodarske prilike u Hrvatskoj i FNRJ.