Povijesnost budućnosti (O nekim aspektima znanosti o mozgu) - Užarević, Josip (2003)
Znanost o mozgu nastupa kao jedna od budućih sintetskih znanosti u koju bi se sve intenzivnije trebale uključivati i humanističke discipline, osobito znanost o književnosti. Dan je uvid u suvremeno stanje hrvatske znanosti o mozgu (do kraja 90-ih godina 20. stoljeća).
Projekt MZOS
HRV