Siromaško delo - Petrović, Tihana (2004)
Tkanjem su se u Hrvatskoj bavile uglavnom žene. Muškarce tkalce u Hrvatskoj nalazimo u krajevima koji graniče sa Slovenijom:u Istri Žumberku, Hrvatskom Zagorju i Međimurju. Zabilježeno je da su u gradovima i većim mjestima bili udruženi u cehove, kao i da su u prošlosti lutajući tkalci obilazili i na kućnim stanovima tkali prema potrebi naručitelja.
Projekt MZOS
HRV