Gradišćanski Hrvati i Hrvati: kako smo se upoznali - Vranješ-Šoljan, Božena (Array, 2004)
U članku se prikazuju pojedine faze u procesu upoznavanj Hrvata s potomcima hrvatske dijaspore u današnjoj austrijskoj pokrajini Burgenlandu (Gradišću), oblici te suradnje i njezini nositelji.