Onomaziologija i morfologija đurđevečkih germanizama - Piškorec, Velimir (Array, 2004)
U uvodnome se dijelu rada prikazuje temeljno nazivlje istraživanja posuđenica kao jednoga od središnjih područja dodirnoga jezikoslovlja. U drugome dijelu rada u glavnim se crtama navode osobitosti podravskoga dijalekta, u koji se ubraja i đurđevečki govor, te se daju osnovne informacije o njemačko-hrvatskom jezičnom dodiru koji je u đurđevečkoj Podravini postojao tijekom razdoblja Vojne krajine, tj. između druge polovice 16. stoljeća i osamdesetih godina 19. stoljeća. Treći dio rada sadrži selektivan, onomaziološki popis germanizama u đurđevečkom govoru, razvrstanih prema različitim područjima izvanjezične stvarnosti. Četvrti dio rada posvećen je opisu morfološke adaptacije germanizama i mogućnostima njihove klasifikacije s obzirom na morfološki aspekt.