Tehnologija, sublimno i kulturalne razlike - Grgas, Stipe (Array, 2003)
U radu autor analizira ambivalentni odnos između tehnologije i emocionalno-psihološkog kompleksa sublimnoga. Nakon kratkog dijakronijskog opisa autor ukazuje na potrebu da se tehnologija sagleda unutar specifičnih kulturalnih konstelacija. Tu tvrdnju potkrjepljuje na primjeru Irske.