Nota sul figlio mutevole: La Favola pirandelliana nei suoi parerga - Čale, Morana (Array, 2004)
Pirandellova Favola del figlio cambiato u autorovu se opusu pojavljuje u 3 verzije, kao pripovijest, kao dramski tekst predstave umetnute u drugu predstavu i kao samostalan dramski tekst. Članak se bavi pragmatičkom interakcijom tekstualnih okvira (parerga) i semantike teksta te na temelju toga uvida polemizira s institucionaliziranim interpretacijama, koje redovito zanemaruju spomenutu dimenziju teksta, izolirajući navodnu semantičku "jezgru" kao nepromjenljivu i stoga izjednačujući sve tri varijante. Ovdje ponuđeno tumačenje Pirandellova teksta temelji se upravo na uvidu o nestabilnosti, štoviše praznini značenja i njegovoj procesualnoj ovisnosti o vlastitim narativnim odnosno dramaturgijskim uokvirenjima.