Proces digitalizacije - Stančić, Hrvoje (Array, 2005)
Autor objašnjava koncepcijske probleme i odabir prave tehnologije za digitalizaciju. Naglašava da svaki stupanj u processu digitalizacije zahtjeva zasebna koncepcijska i hardversko-softverska rješenja koja izravno ovise o gradivu koja se obrađuje. Autor razrađuje proces digitalizacije u šest koraka: 1. odabir gradiva, 2. digitalizacija gradiva, 3. obrada i kontrola kvalitete, 4. zaštita, 5. pohrana i prijenos, te 6. pregled i korištenje.