Testirajte svoju inteligenciju - Matešić, Krunoslav (1999)
Da bi skupina problemnih zadataka postala psihologijskim testom, ona treba udovoljiti određenim mjernim karakteristikama. Psihologijski se test, naime, smatra mjernim instrumentom. Jednako kao vaga, metar ili neki drugi mjerni sustav i psihologijski mjerni instrument mora imati iste odlike. Test mora biti valjan, objektivan, dosljedan, osjetljiv i baždaren da bismo ga prihvatili za mjerni instrument.
HRV