"Mor" Đure Sudete - Nemec, Krešimir (Array, 2005)
Autor u radu prikazuje strukturne i stilske odrednice Sudetine fantastične pripovijesti "Mor" naglašavajući rastakanje prozne potke lirskim pasažima. U lirski strukturiranoj prozi važnu ulogu ima panteistički doživljen krajolik koji je u suglasju s egzistencijalnim stanjem glavnog lika.