Ricerca storica e redazione dei libri di testo nella entita statali nate dalla Jugoslavia socialista - Budak, Neven (Array, 2003)
U radu se daje usporedba povijesnih udžbenika u državama nastalima raspadom socijalističke Jugoslavije s obzirom na udio nacionalne, odnosno opće povijesti, te s obzirom na udio političke, ratne, kulturne i drugih povijesti.