Kojim je jezikom pisana Bašćanska ploča? - Damjanović, Stjepan (Array, 2005)
U tekstu se rspravlja o jeziku najslavnijega hrvatskoga glagoljičnoga epigrafa i brani se teza da je on pisan hrvatskostaroslavenskim jezikom (u starijoj terminologiji:hrvatska redakcija staroslavenskoga jezika)