Petar Bogašinović: Beča grada opkruženje od cara Mehmeta i Kara Mustafe velikoga vezijera - Fališevac, Dunja (Array, 2004)
U radu se, kao uvod u izdanje Bogašinovićeva epa, opisuju osobine rukopisa u kojima je ep sačuvan i karakteristike samog djela te se na kraju daje pregled djela koja tematiziraju opsade Beča u hrvatskoj književnosti.