Stosunki chorwacko-węgerskie w okresie odrodzenia narodowego w podręcznikach chorwackich. Zarys problematyki - Agičić, Damir (Array, 2005)
Autor govori o prikazu hrvatsko-mađarskih odnosa u 19. stoljeću u udžbenicima povijesti. Analizirao je ključne teme koje obrađuju najvažniji autori udžbenika i dao nacrt za jedno šire istraživanje.