La prosa di Gianna Dallemulle Ausenak - Roić, Sanja (Array, 2004)
Pulska spisateljica Gianna Dallemulle Ausenak autorica je pripovijedaka i znanstveno-publicističkih tekstova iz oblasti talijanskog jezikoslovlja i kulture. U radu je prikazan i vrednovan njezin prozni opus u kontekstu djelovanja istarskih spisateljica u dijakronijskom nizu.