O humanitetu tehničkog društva - Brujić, Branka (Array, 2004)
Humanitet tehničkog društva određuje B. Despot kao poboljšavanje uvjeta života u tehničkom svijetu, no u funkciji svrsishodnog oplodnji kapitala služećeg rada. Problematizirano je razlikovanje svrsishodnog rada kao modaliteta bitka i bitka samog.