Majstori i naručitelji u slikarstvu dubrovačkog trečenta - Fisković, Igor (Array, 2004)
Na temelju arhivskih spisa tekst obrađuje problematiku umjetničke narudžbe grada Dubrovnika u kasnom srednjem vijeku. Pritom se prati tipologija slikarskih proizvoda, posebice oltarnih slika ali i tematika poznatih zidnih slikarija. Na glavnini se iznalazi raskid s bizantskim predajama i okretanje novim strujama ukusa gotičkog predznaka.