Umjetnička i kulturna kretanja u Hrvatskoj pod ugarskom vlašću - Fisković, Igor (Array, 2004)
U zadanome političkome okviru ugarskog kraljevstva likovno se stvaralaštvo sagledava s obzirom na stanje kulture u razdoblju od 12.-16. stoljeća. Uočavaju se veze srednjoeuropskih i sredozemnih središta, te registriraju pojave koje definiraju njihove međuodnose na polju razvoja graditeljstva, kiparstva i slikarstva. Stoga rad ima karakter interdisciplinarnog prikaza.