Povijesni obzori Gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj i Slovačkoj (od prve polovice 16. stoljeća do početka 21. stoljeća) - Holjevac, Željko (Array, 2006)
Autor daje pregled povijesti gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj i Slovačkoj od njihova doseljenja iz hrvatskih zemalja do ulaska mađarske i Slovačke u Europsku uniju, iznoseći pritom niz poznatih i manje poznatih činjenica i spoznaja o njihovoj prošlosti na zapadnim rubovima Panonije.