Gardun - Sanader, Mirjana (Array, 2006)
Rimski legijski logor Tilurij nalazi se na prostoru sela Gardun. Tilurij je bio jedan od dva velika legijska logora u vrijeme ranog carstva u Dalmaciji.U radu su predstavljeni rezultati desetogodišnjih arheoloških istraživanja.