Analiza strategija opisa u različitm jezicima - Deželjin, Vesna (Array, 2006)
Pošavši od pretpostavke da strategije tipične za opis, kao tekstualnu vrstu, vrijede u oba jezika, istraživanje želi utvrditi njezinu utemeljenost kod naših ispitanika, studenata talijanistike, podijeljenih u 2 skupine s obzirom na jezičnu kompetenciju, te da li se u postuku opisivanja uočavaju razlike između dviju skupina u talijanskom jeziku.