Aleksandar Flaker i zagrebačka škola - Oraić Tolić, Dubravka (2004)
Prikaz Zagrebačke stilističke škole te mjesta i uloge Aleksandra Flakera u hrvatskoj književnoj znanosti druge polovice 20. stoljeća. Teza: Zagrebačka književnoznanstvena škola, kao i Tartuška škola Jurija Lotmana, utemeljena je 50-ih na « paradigmi imanentizma» , ali se s vremenom otvorila prema semiotičkim i interkulturalnim pristupima. U tom kontekstu put A. Flakera od komparativne analize književnoga teksta do pojma « stilskih formacija» , osobito avangarde, te suodnosa književnosti, slikarstva i drugih kulturnih područja. Poseban osvrt na projekt Pojmovnik ruske avangarde.
Nedostaje raspon stranica. (admin.)
Projekt MZOS
HRV