Zelene, gorke, namještene: Povijesti (i) granice u Slamnigovoj Boljoj polovici hrabrosti - Jukić, Tatjana (Array, 2006)
Analiza djelokruga historizacije, graničenja i pozicioniranja u proizvodnji kulturnoga pamćenja, u romanu Bolja polovica hrabrosti Ivana Slamniga.