Živa smrt u Iliriji: Shakespeareov Slobodan Novak - Jukić, Tatjana (Array, 2006)
Analiza romana Mirisi, zlato i tamjan Slobodana Novaka kao narativne figure koja trasira takav odnos između revolucije i alegorije da istodobno rekalibrira samu mnemoniku povijesti hrvatske književnosti.