Govor hrvatske javne televizije kao prestižan - Banković-Mandić, Ivančica; Runjić-Stoilova, Anita (2006)
Rad pokušava odgovoriti na pitanje je li govor hrvatske javne televizije - HTV-a uzoran, odnosno može li se doživljavati kao prestižan. Snimljeno je 60 minuta informativnog programa HTV-a, RTL-a i NOVE TV. snimljeni govor usporedit će se u nekoliko varijabla: procjena govornikova glasa, govorne mane, govorne i jezične pogreške te naglasci riječi. Pretpostavlja se da će govor HTV-a biti bliži hrvatskom standardu.
Projekt MZOS
HRV