Europski kontekst hrvatske književnosti 19. stoljeća - Brešić, Vinko (Array, 2004)
U radu se daje sažeti pregled književnih veza (institucija, časopisa, pisaca, djela, žanrova, tema, motiva i postupaka) između hrvatske i europskih literatura tijekom 19. stoljeća.