Litički nalazi sopotske kulture na području Hrvatske - Balen, Jacqueline; Burić, Marcel (2006)
Rad donosi rezultate i pregled tipova kamenog materijala sopotske kulture otkrivenog na području Hrvatske. Sopotska kultura pruža relativno brojne litičke nalaze. Najveći broj njih do danas nije adekvatno obrađen, osim lokaliteta Slavča i Samatovci, a ovaj rad donosi rezultate petrografskih analiza novijih nalaza sopotske kulture.
Projekt MZOS
HRV