Kaptol - Potrebica, Hrvoje (2006)
U članku je predstavljeno izuzetno značajno nalazište iz starijeg željeznog doba kod Kaptola. Riječ je o dva groblja pod tumulima (Čemernica i Gradci) i utvrđenom naselju na položaju Gradci. Opisani su i kneževski grobovi u kojima su uz druge vrijedne nalaze pronađene i grčko-ilirska kaciga, korintska kaciga, zdjelasta kaciga, mačevi, knemide i druga reprezentativna ratnička oprema.
Projekt MZOS
HRV