Parovi - Matanović, Julijana (Array, 2004)
Ovaj je rad pogovor beletrističkoj knjizi Irene Vrkljan. U njima autorica iz vizure vrsne poznavateljice korpusa hrvatske tzv. ženske književnosti analizira tematske postulate i tumači moguće motivacijske sklopove proznoga djela Irene Vrkljan.