U potrazi za prijestolnicom Japoda - Olujić, Boris (Array, 2005)
Ovaj je tekst pokušaj da se na nešto popularniji način javnosti približi povijest dva velika japodska središta Arupija i Metula. Prije Oktavijanovog osvajanja ova su dva središta povezivale brojne sličnosti u razvoju, ali se tijekom antičkog razdoblja njihove sudbine bitno razlikuju.