Tri sudbine hrvatskih nacionalnih intelektualaca: Vinko Krišković, Julije Makanec, Ivo Bogdan - Aralica, Višeslav (Array, 2006)
U radu je ukratko predstavljeno intelektualno i političko djelovanje trojice hrvatskih intelektualaca koji su slom NDH doživjeli kao slom vlastitog političkog cilja: Vinka Kriškovića, Julija Makanca i Ive Bogdana. Njihove različite sudbine pokazuju nam svu raznolikost hrvatske misli na desnici prije uspostave NDH, tijekom njezina postojanja i nakon 1945. godine. Vinko Krišković osoba je koja svojim djelovanjem povezuje dva različita povijesna razdoblja, u kojima se hrvatska sudbina razrješavala u okviru tri različite države – Austro-ugarske Monarhije, Kraljevine SHS/Jugoslavije i NDH - i tri različita politička sustava. Julije Makanec i Ivo Bogdan predstavljaju mladi naraštaj hrvatskih intelektualaca stasalih u monarhiji Karađorđevića. Njihov bi se intelektualni razvoj mogao opisati kao put od kritike liberalizma, pristajanja uz totalitarizam i na koncu njegovo odbacivanje i načelan povratak liberalnim vrijednostima, vidljiv osobito u djelima Ive Bogdana. U tome se smislu može interpretirati i razvoj nacionalizma, koji je poveznica svoj trojici i stalna tema njihove intelektualne i političke djelatnosti.