Ljubiš li me? Ti znaš da te volim (O bliskoznačnicama i raznoznačju) - Jelaska, Zrinka (Array, 2008)
U radu se raspravlja o sinonimnim riječima. Hrvatski su nazivi istoznačnice za tzv. prave sinonime, a bliskoznačnice za sinonime čije se značenje dijelom poklapa, a dijelom ne. Ista i različita obilježja bliskoznačnica oprimjerena su nizom hrvatskih glagola koji sadrže značenje ljubavi. Zamjenom dvaju sinonima u biblijskome tekstu koji prikazuje susret Isusa i Šimuna Petra nakon uskrsnuća rad pokazuje kako i male razlike u značenju ili širini semantičkoga polja mogu toliko razlikovati tekstove da se u njima bitno mijenja odnos među sugovornicima. Tako se raznoznačje pokazuje temeljnim obilježjem pojedinih bliskoznačnih parova. Može se reći da istoznačnice obilježava isto značenje i različita uporaba, dok bliskoznačnice obilježava spoj istoga i različitoga značenja. One su minimalni značenjski parovi. Jednako značenja omogućuje im potpunu zamjenu u pojedinim kontekstima, a različito značenje omogućuje da se tekstovi bitno razlikuju samo po njima.