Besedni red pri Škrabcu in pri Maretiću - Peti-Stantić, Anita (2007)
Predstavitev je zasnovana kot kontrastivna primerjava pogledov patra Stanislava Škrabca in njegovega sodobnika, hrvaškega jezikoslovca Tome Maretića, na besedni red. Razprava se dotika naslonk in njihove razvrstitve v stavku. Kot relevantne položaje predstavljam: a) zaporedje naslonk v naslonskem nizu in razvrščanje na drugi položaj, b) razvrščanje naslonk na inicialni položaj.
Projekt MZOS
SLV