Histerija i rod - Matijašević, Željka (Array, 2005)
Članak propituje značaj histerije u odnosu na rod, krećući od "ontološke" veze žena i ludila u darvinovskoj psihijatriji, utemeljene na "ženskoj" hiper-emocionalnosti te predlaže reviziju tog odnosa u svezi sa suvremenim tumačenjima frojdovske histerije.