"Bunjevački jezik" - korijeni, varijeteti, perspektive - Vuković, Petar (2007)
Nakon što im je u Srbiji priznat status nacionalne manjine, bački Bunjevci koji se ne smatraju Hrvatima zauzimaju se i za službenu uporabu "bunjevačkoga jezika". U članku se jezik medija koji tvrde da se koriste "bunjevačkim jezikom" uspoređuje s drugim varijetetima bunjevačke novoštokavske ikavice, a strukturna se obilježja tih varijeteta povezuju s različitim percepcijama kolektivnoga identiteta među bačkim Bunjevcima.
Projekt MZOS
HRV