Sportska konceptualna metafora u hrvatskoj i ruskoj "političkoj" frazeologiji - Hrnjak, Anita (2007)
U radu se analizira konceptualna metafora "politički život je sport" kao jedna od najproduktivnijih konceptualnih metafora u korpusu hrvatskih i ruskih frazema frekventnih u publicističkom diskursu. Ona određuje dominantnu pragmatičku namjeru ukazivanja na element prijetvornosti, težnje prema slavi i vlastitom probitku u političkom životu.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV