Synonimy w procesie nauczania cudzoziemców języka polskiego - Kryzan-Stanojević, Barbara (2007)
Nauczanie języka polskiego chorwackiego studenta, ze względu na pokrewieństwo tych dwu języków często powoduje błędy spowodowane złudnym podobieństwem. Uświadomienie krzyżowania się znaczeń synonimów może być pomocne w procesie dydaktycznym.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
poljski