Edo Murtić - Maković, Zvonko (Array, 2007)
Tekst donosi sažet prikaz života i rada hrvatskog slikara Ede Murtića od njegovih početaka krajem četrdesetih godina 20. stoljeća do smrti. Razmatra ga se u kontekstu tendencija u europskoj umjetnosti druge polovine 20. stoljeća.