Nove tendencije - Maković, Zvonko (2007)
Tekst govori o formiranju međunarodnog umjetničkog pokreta Nove tendencije u Zagrebu 1961. Kroz niz izložbi promatraju se promjene u poetičkim načelima pokreta i objašnjavaju razlozi njegova gašenja 1973.
Projekt MZOS
HRV