Egzotika u svakodnevici, svakodnevica u egzotici. Pripovjedačko umijeće Ive Andrića - Nemec, Krešimir (Array, 2007)
Tekst je pokušaj interpretacije Andrićeva opusa u svjetlu aktualnih kulturoloških teorija, a naglasak je stavljen na problem identiteta, ideloško-moralnog sukoba Istoka i Zapada i vjerske i etničke podijeljenosti u Bosni.